Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.

Odabir unikatnog uzglavlja za veličanstven izgled spavaće sobe

Krevet je glavni centralni element spavaće sobe koji određuje stil i naglašava ambijent cjelokupnog prostora, a kada govorimo o krevetu automatski pomislimo na njegovu svrhu i estetski izgled koji je često odlučujući faktor prilikom kupovine. Kako onda odabrati pravo uzglavlje? Pokušajmo zajedno doći do odgovora …

Koje vrste uzglavlja postoje?

Kako može izgledati uzglavlje? Predlažemo da za početak pogledate nekoliko najpopularnijih opcija uzglavlja, analizirate ih i potom se odlučite za ono uzglavlje koje će vam najbolje odgovarati.

Mekano(tapecirano) uzglavlje

Ova verzija je primjerena za sve koji vole u krevetu provoditi puno vremena što uključuje čitanje omiljenog štiva, gledanje TV-a ili rad uz prijenosno računalo. Tapecirano uzglavlje je odlična podloga za naslanjanje samo morate odabrati pravi, odgovarajući materijal koji će biti praktičan i ugodan na dodir, a naposljetku morate se odlučiti i za stil i boju ... Neki više vole mekani velur, drugi pravu ili umjetnu kožu.

Odgovarajući materijal za tapecirano uzglavlje možete odabrati po vašoj mjeri ispod opisa pojedinačnog kreveta (ako proizvođač nudi tu mogućnost). Ako tijekom odabira imate probleme ili neke nejasnoće svakako se obratite našim prodajnim savjetnicima koji će vam pomoći u odabiru pravilne kontrastne sheme za vaš interijer.

Nekoliko riječi o samom obliku uzglavlja - može biti klasično(pravokutno) ili u kompleksnijoj geometrijskoj izvedbi koja će zasigurno odrediti i naglasiti unikatan stil u spavaćoj sobi.

Svijetli materijali, naglašeni dekorativni elementi, drveni ili metalni detalji – sve su to faktori koji naglašavaju izgled uzglavlja i određuju cjelinu spavaće sobe.

Za tapecirano uzglavlje možete birati dekorativne elemente poput ukrasnih kamenčića, gumbi ili metalnih detalja koji će naglasiti kontrast i izgled glavne tkanine.

Tvrdo uzglavlje

Niste jedni od onih koji vole vrijeme u krevetu provoditi bez nekog posebnog razloga i vama krevet služi isključivo za spavanje, ali u spavaćoj sobi svakako cijenite praktičnost i dobar dizajn. Savjetujemo vam odabir tvrdog uzglavlja koje je najčešće klasičnog pravokutnog oblika kao i kod tapeciranih uzglavlja. Na istaknut izgled ovakvog uzglavlja utječu materijali poput drveta, plastike i metala, a na tržištu je moguće pronaći čak i potpuno metalna uzglavlja. Ovdje treba naglasiti da se svi ovi materijali razlikuju bojom i nijansama te utječu na razinu udobnosti.

Što još treba izdvojiti kod modela s tvrdim uzglavljem? Kraća i šira konstrukcija kod tvrdih modela daje uzglavlju funkciju noćnog ormarića pa će daljinski upravljač, mobitel ili naočale uvijek biti u blizini. Svakako praktično i maštovito rješenje …

Posebno uzglavlje

Uzglavlje posebnog oblika zapravo može biti nastavak okvira kreveta ili zidne dekoracije ispred koje se nalazi krevet. Za tu svrhu može poslužiti bilo koji materijal - od jednostavnih pozadina pa do kompleksnijih mozaik pločica. Druga mogućnost su uzglavlja od zidnih panela ili drugih posebnih fleksibilnih materijala s kojima možete kreirati odgovarajući željeni oblik unikatnog uzglavlja ili čak monolitne strukture koja će se protezati do samog stropa.

Koliko su takva rješenja praktična? Na to pitanje ćemo najbolje sami sebi dati odgovor. Mogućnosti oblikovanja originalnih i "otkačenih" uzglavlja u vašem prostoru su beskonačne, dovoljno je prepustiti se mašti i krenuti u akciju, no treba napomenuti da je u ovom slučaju estetika ispred udobnosti.

Uzglavlje od dekorativnog drveta

Još jedna mogućnost estetskog izražavanja stila na višoj razini koja na prvo mjesto stavlja minimalistički izgled prostora, a ne udobnost. Ovakav stil uzglavlja kupci vole prvenstveno radi izgleda no treba napomenuti da u ovom slučaju udobnost nije prioritet jer svaki oslonac na uzglavlje stvara pritisak na pojedinačni dio tijela, a ne na njegovu cjelinu. Naravno to neće utjecati na kvalitetu spavanja, ali ako se odlučite za čitanje omiljene knjige u krevetu neće vam biti baš udobno.

Većinu kreveta s uzglavljem od dekorativnog drveta krasi univerzalna osnova koja nadopunjuje unutrašnjost bilo koje spavaće sobe i to je zasigurno veliki plus jer ste odabrali za sebe najlijepšu izvedbu uzglavlja i postigli raj za vaše oči jer svakim pogledom na krevet uživate u ambijentu i ugođaju u vašoj spavaćoj sobi.

Drveno uzglavlje s uzorkom

Za ova uzglavlja vrijedi sve već navedeno u prethodnom tekstu o uzglavljima od dekorativnog drveta. U sjedećem položaju je izražena neudobnost zahvaljujući tvrdom masivnom uzglavlju s nejednakim reljefom , no i taj nedostatak se može ublažiti dekorativnim jastucima koji opet s drugog gledišta zauzimaju prilično veliku površinu na krevetu.

Ova uzglavlja ističu svoju estetsku komponentu jer su pravo umjetničko djelo, a većinom su izrađeni iz jednog komada. Kreveti s ovakvim uzglavljem nisu dio masovne proizvodnje, troškovi obrade i izrade su poprilično visoki tako da ovakav model uzglavlja jednostavno nije za svačiji džep.

Podesivo uzglavlje

U današnje vrijeme kreveti s podesivim naslonom nisu uobičajena stvar i još uvijek predstavljaju nešto vrlo neobično, ali mi vjerujemo da je to samo jedna od ideja koja će postati odlično rješenje u budućnosti. Uostalom presudite sami … Naklon uzglavlja kreveta jednostavno prilagođavate vašim potrebama, želite naslon spustiti u opuštajući položaj ili ga jednostavno vratiti nazad u standardni položaj.

A koje uzglavlje je najbolje? Vi odlučujete. Savjetujemo da poslušate svoj unutarnji glas i krenete od vlastitih želja i potreba jer svaki odabir ima i prednosti i nedostatke.

Niste pronašli odgovor? Prodajni savjetnici online trgovine Svijetnamještaja.hr će vam rado pomoći pronaći idealno rješenje za vašu spavaću sobu.


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANAKA

Tabure Kelim

   Ivana - 2022-04-14

Luksuzan , jednostavan i kvalitetan tabure tkanine velvet. Prodavač ljubazan i odlična podrška.

+ Tabure tkanine velvet, kvalitetan i jednostavno luksuzan. Može poslužiti i kao tapecirani stolić..

Stolić za dnevni boravak Cortina

   Ivan Slade - 2022-04-07

predivan stolić, jednostavna montaža, umjetničko djelo u dnevnom boravku, još je lijepši u prostoru nego na slikama

+ Predivan stolić, u živo lijepši nego na slikama

- nema

Krevet Monaco - 90x190 cm

   Jelena Milošević - 2022-04-06

Kvalitetan i čvrst krevet koji smo uspješno sastavili, jako smo zadovoljni.

Krevet Wenecja 160x200 cm

   TAMARA Vapnar - 2022-03-10

Tražimo braćni krevet..npr.ko Venecja..160 × 200 da ima kutiju za posteljinu..i da je u cijeni uključen madrac i podnice..koja cijema..kaj oreporučste nam..i provukli bi na dajners na 2 il 3 god...do 3000 kn..

Set za predsoblje Stella

   Petra - 2022-02-22

Odlicna suradnja. Komoda odgovara opisu. Sve super

+ Taman dimezija da ne zauzima puno prostora

- Nema nedostataka

Trosjed s ležajem Novelty 160 cm - dark grey

   jagodica k - 2022-01-23

Isporuka iznenađujuće brza, trosjed odličan!! Jako zadovoljni, preporuke proslijeđene prijateljima. Hvala vam!!

Dvosjed Neva 2

   Jasna - 2021-11-25

Jako zadovoljni kupovinom! Kauč izgleda solidnije od većine sličnih na našem tržištu. Promptan odgovor na upite, dostava u dogovorenom roku. Puno hvala ljubaznom osoblju i na stručnim savjetima pri odabiru tkanine.

+ potpuno odgovara slikama i opisu, čvrst okvir, tvrđa spužva, udoban za sjedenje, lako se pretvara u ležaj

- jastuci su udobni, ali su nešto manji od naslona za leđa

3D PCV panel Svijetli kamen

   Josip - 2021-11-22

Koliko panela ima za taj novac?
GOR