Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.

Važne odluke tijekom odabira kreveta - nova dimenzija vaše spavaće sobe!

U današnje vrijeme je izbor kreveta na tržištu uistinu velik, a svatko za sebe bira namještaj u skladu s vlastitim financijskim mogućnostima, potrebama i željama. Prije svega nam je tijekom odabira kreveta važna ona estetska komponenta - izgled kreveta koji će utjecati na cjelokupan ambijent i atmosferu u spavaćoj sobi, ali još važniji faktori su podnica, dizajn i dodatne funkcije. Takav pristup odabira novog kreveta će uštedjeti vaš novac i vrijeme te osigurati kvalitetniji krevet i san.

Od čega se sastoji krevet?

Za početak ćemo napraviti podjelu podnica za krevete koje su dostupne na tržištu. Najčešće korištene su podnice od lamela koje kod kreveta s nižom cijenom uključuju samo okvir s mogućnošću dodavanja letvica, iverala i opružnih blokova.

Podnice od lamele

Podnica od lamela je najčešće korištena opcija potpore za madrace odnosno krevete, ovisno od modela kreveta. Usprkos krhkom izgledu letvica možemo reći da su odlično rješenje za podnošenje opterećenja po cijeloj površini kreveta, ako letvice namjestimo uz manji razmak izbjegavamo "propadanje" kroz madrac i povećavamo nosivost. Uz to je važno da su letvice postavljene pod kutom i dobro savitljive kako bi osigurale željeni ortopedski učinak, pa će tako i podnica nižeg cjenovnog ranga osigurati dobar i zdrav san. Dodatan plus je zasigurno i odsutnost škripanja podnice.

Lamele se u pravilu izrađuju od masivnog punog drveta ili šper ploče, namještene su na dno kreveta s posebnim razmakom te pritvrđene na okvir kreveta ili umetnute u posebne utore. U slučaju oštećenja letvice za zamjenu nije potrebna posebna stručnost te letvicu možemo zamjeniti sami tako da na mjesto oštećene letvice jednostavno postavimo novu.

Krevet s ugrađenim opružnim blokom

Danas se kreveti koji u sebi imaju ugrađene opružne blokove skoro pa više niti ne proizvode u masovnoj proizvodnji kreveta. Pitate se zašto? Tržište je naime prezasićeno madracima niskog cjenovnog ranga i proizvodnja kreveta s ugrađenim opružnim blokom bi bila daleko skuplja i neisplativija od klasičnih kreveta.

Možda se ćini kao da ćete kupovinom kreveta s ugrađenim opružnim blokom koji je malo skuplji od običnog kreveta uštedjeti novac, no ovdje treba napomenuti da se nijedan krevet s opružnim blokom ne može po kvaliteti ni usporediti s madracom kao pojedinačnim elementom. Opružni ugrađeni blok u krevetu ispunjava zadaću madraca, no u slučaju oštećenja postoji velika vjerojatnost da ćete morati kupiti novi krevet.

Treba napomenuti da je madrac potrebno povremeno okretati što je kod ugrađene verzije kreveta nemoguće, a to može uzrokovati neugodan miris kreveta i posljedično tome lošiji san. Zato je dobro 2 x promisliti o kupovini takvog modela kreveta.

Iveral

Neki modeli kreveta kod izrade podnica koriste iveral ili druge materijale, takve podnice su u pravilu dobre kvalitete i omogućuju upotrebu svih funkcija madraca. Ravna površina podnice je najbolja opcija za ortopedske i klasične modele madraca - opruge traju duže i ne oštećuju se. Ostaje samo pitanje trajnosti - lošije raspoređena nosivost, ako namjeravate takav model kreveta kupiti za djete potrebno je razmisliti o tvrđoj podlozi. Kod oštećenja letvica od iverala je potrebno zamjeniti cjelu podnicu ako želite krevet i dalje koristiti i to je prilično skuplji proces od zamjene pojedinačnih lamela.

Goli okvir i nedostatci

Tržište je preplavljeno estetski privlačnim modelima kreveta niskog cjenovnog ranga. Pitate se zašto? U čemu je trik? Takvi modeli kreveta nemaju podnicu i cijena obično uključuje samo okvir bez podnice i drugih dodataka što je trgovac dužan navesti u opisu proizvoda.

Ne štedite na osnovnim stvarima

Zaključak: ako želite da vaš krevet zadrži svoj prvotni izgled i da vam služi duži vremenski period nemojte štedjeti jer kupovanje namještaja svake dvije godine može biti iscrpljujuće i za vas i za vaš kućni proračun.

Ako nakon ovog teksta i dalje ne znate koji model kreveta je najbolji za vas iz naše ponude u webshopu Svijetnamještaja.hr svakako se obratite našim prodajnim savjetnicima koji će vam rado pomoći u vašem odabiru.

Želimo vam ugodnu kupovinu s obiljem pozitivnog iskustva u našem webshopu Svijetnamještaja.hr.


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANAKA

Tabure Kelim

   Ivana - 2022-04-14

Luksuzan , jednostavan i kvalitetan tabure tkanine velvet. Prodavač ljubazan i odlična podrška.

+ Tabure tkanine velvet, kvalitetan i jednostavno luksuzan. Može poslužiti i kao tapecirani stolić..

Stolić za dnevni boravak Cortina

   Ivan Slade - 2022-04-07

predivan stolić, jednostavna montaža, umjetničko djelo u dnevnom boravku, još je lijepši u prostoru nego na slikama

+ Predivan stolić, u živo lijepši nego na slikama

- nema

Krevet Monaco - 90x190 cm

   Jelena Milošević - 2022-04-06

Kvalitetan i čvrst krevet koji smo uspješno sastavili, jako smo zadovoljni.

Krevet Wenecja 160x200 cm

   TAMARA Vapnar - 2022-03-10

Tražimo braćni krevet..npr.ko Venecja..160 × 200 da ima kutiju za posteljinu..i da je u cijeni uključen madrac i podnice..koja cijema..kaj oreporučste nam..i provukli bi na dajners na 2 il 3 god...do 3000 kn..

Set za predsoblje Stella

   Petra - 2022-02-22

Odlicna suradnja. Komoda odgovara opisu. Sve super

+ Taman dimezija da ne zauzima puno prostora

- Nema nedostataka

Trosjed s ležajem Novelty 160 cm - dark grey

   jagodica k - 2022-01-23

Isporuka iznenađujuće brza, trosjed odličan!! Jako zadovoljni, preporuke proslijeđene prijateljima. Hvala vam!!

Dvosjed Neva 2

   Jasna - 2021-11-25

Jako zadovoljni kupovinom! Kauč izgleda solidnije od većine sličnih na našem tržištu. Promptan odgovor na upite, dostava u dogovorenom roku. Puno hvala ljubaznom osoblju i na stručnim savjetima pri odabiru tkanine.

+ potpuno odgovara slikama i opisu, čvrst okvir, tvrđa spužva, udoban za sjedenje, lako se pretvara u ležaj

- jastuci su udobni, ali su nešto manji od naslona za leđa

3D PCV panel Svijetli kamen

   Josip - 2021-11-22

Koliko panela ima za taj novac?
GOR