Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.

Izbor kreveta za obitelji s dvoje ili više djece

Za kvalitetno provedeno vrijeme i udobnu atmosferu u našem domu je važna i kvaliteta odmora i opuštanja, a kada govorimo o opremanju prostora za spavanje u dječjoj sobi dolazimo do zaključka kako taj zadatak može biti vrlo zahtjevan i iscrpljujuć. Odabir namještaja za dječju sobu za jedno dijete nije lagan, a kada biramo opremu za dvoje ili više djece možemo reći da se radi o vrlo kompliciranom zadatku posebno kada su djeca različitog spola i s različitim potrebama. Kako odabrati odgovarajući krevet za vaše dijete pogledajte u nastavku teksta.

Važna pravila tijekom uređivanja prostora za spavanje djeteta

Tijekom opremanja prostora za spavanje vašeg djeteta vodite računa o okviru kreveta, madracu ili nadmadracu te prisutnosti ladica za odlaganje posteljine i igračaka.

Spavanje

Prije kupovine kreveta planirajte i analizirajte te se uvijek držite glavnog načela, a to je udobnost bilo da se radi o krevetu ili dvosjedu na razvlačenje. Dječji krevet mora biti udoban i privlačan, ako se vašem djetetu sviđaju svijetlije boje i određeni motivi poslušajte njegove želje. Udoban i lijep krevet po mjeri vašeg djeteta će olakšati večernju rutinu odlaska u krevet i djetetu i vama …

Madrac ili navlaka

Na kvalitetu sna utječe u velikoj mjeri kvalitetan madrac i zato stručnjaci predlažu odabir ortopedskih madraca koji će osigurati zdravo spavanje s pravilnim položajem kralježnice za vaše dijete. Pravilno držanje djeteta se uči od malih nogu i položaj kralježnice je jedna od najvažnijih komponenti tijekom odabira kreveta za vašeg mališana stoga vrijedi pravilo da kod kupovine dječjeg madraca nikako ne štedite.

Posteljina

Važno je da dijete od malih nogu nauči pospremati svoj krevet i da mu to postane jutarnja rutina, a u tome mu svakako mogu pomoći ladice za odlaganje posteljine ili igračaka uz koje će ovaj zadatak postati zabava.

Brojni roditelji imaju problem s donošenjem odluke kada treba odabrati odgovarajući krevet za dvoje ili troje djece i često si postavljaju pitanje kakav krevet bi bio primjeren. Na to pitanje je teško dati odgovor posebice jer odabir kreveta ovisi i o dimenzijama sobe. Krevet je prostor koji u dječjoj sobi neće biti namijenjen samo spavanju već i drugim aktivnostima poput provođenja slobodnog vremena i igranja. Ako u sobi ima dovoljno mjesta tada je najbolje postaviti više jednostrukih kreveta i problem je riješen, ako je soba manje kvadrature uštedite na prostoru postavljanjem kreveta na kat ili kreveta na razvlačenje.

Prednosti kreveta na kat

Glavne prednosti kreveta na kat su kompaktnost, privlačan dječji dizajn i odlična cijena. Krevet na kat je odlično dugoročno riješenje s kojim ćete uštedjeti prostor u sobi i omogućiti djeci ugodan odlazak na spavanje koje s krevetom na kat postaje lagana rutina. Krevet na kat djeci omogućuje ugodan san i veselu igru.

Današnji proizvođači namještaja izrađuju suvremene modele kreveta na kat koji se u kasnijoj fazi odrastanja djece mogu razdvojiti u dva odvojena kreveta i takav izbor je odlično rješenje kada se radi o djeci različitog spola za koje je kasnije primjereno spavanje u odvojenim sobama. Takve krevete možete naći po odličnim cijenama u našem webshopu Svijetnamještaja.hr.

Prednosti jednostrukog kreveta

Prednost jednostrukih kreveta leži u odabiru široke ponude dizajna jer svaki proizvođač interijera nudi u svom programu liniju dječjih soba u različitim stilovima s motivima omiljenih dječjih likova. Upravo takve različite modele kreveta kao npr. model trkaćeg auta možete pronaći u ponudi našeg webshopa i to po odličnim cijenama.

Prednosti sofe ili kreveta na razvlačenje

S modelom kreveta na razvlačenje ćete uštedjeti prostor u sobi, ali vodite računa o odabiru odgovarajućeg nadmadraca kako bi djetetu osigurali kvalitetan prostor za spavanje. Trošak takvog modela je viši od jednostrukog kreveta, no treba napomenuti da u nerazvučenom obliku ovakav model može poslužiti za svakodnevno opuštanje i odmor tijekom dana kako djeteta tako i roditelja.

Važno: pravilan pristup biranja kreveta će zasigurno osigurati udoban i kvalitetan san vašeg djeteta neovisno o tome za koji krevet se odlučite. Ako tijekom odabira kreveta ili predavanja narudžbe imate dvojbe i pitanja na koja ne znate odgovor, svakako se obratite našim stručnim prodajnim savjetnicima koji će vam rado pomoći.

Želimo vam ugodnu kupovinu u webshopu Svijetnamještaja.hr!


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANAKA

Tabure Kelim

   Ivana - 2022-04-14

Luksuzan , jednostavan i kvalitetan tabure tkanine velvet. Prodavač ljubazan i odlična podrška.

+ Tabure tkanine velvet, kvalitetan i jednostavno luksuzan. Može poslužiti i kao tapecirani stolić..

Stolić za dnevni boravak Cortina

   Ivan Slade - 2022-04-07

predivan stolić, jednostavna montaža, umjetničko djelo u dnevnom boravku, još je lijepši u prostoru nego na slikama

+ Predivan stolić, u živo lijepši nego na slikama

- nema

Krevet Monaco - 90x190 cm

   Jelena Milošević - 2022-04-06

Kvalitetan i čvrst krevet koji smo uspješno sastavili, jako smo zadovoljni.

Krevet Wenecja 160x200 cm

   TAMARA Vapnar - 2022-03-10

Tražimo braćni krevet..npr.ko Venecja..160 × 200 da ima kutiju za posteljinu..i da je u cijeni uključen madrac i podnice..koja cijema..kaj oreporučste nam..i provukli bi na dajners na 2 il 3 god...do 3000 kn..

Set za predsoblje Stella

   Petra - 2022-02-22

Odlicna suradnja. Komoda odgovara opisu. Sve super

+ Taman dimezija da ne zauzima puno prostora

- Nema nedostataka

Trosjed s ležajem Novelty 160 cm - dark grey

   jagodica k - 2022-01-23

Isporuka iznenađujuće brza, trosjed odličan!! Jako zadovoljni, preporuke proslijeđene prijateljima. Hvala vam!!

Dvosjed Neva 2

   Jasna - 2021-11-25

Jako zadovoljni kupovinom! Kauč izgleda solidnije od većine sličnih na našem tržištu. Promptan odgovor na upite, dostava u dogovorenom roku. Puno hvala ljubaznom osoblju i na stručnim savjetima pri odabiru tkanine.

+ potpuno odgovara slikama i opisu, čvrst okvir, tvrđa spužva, udoban za sjedenje, lako se pretvara u ležaj

- jastuci su udobni, ali su nešto manji od naslona za leđa

3D PCV panel Svijetli kamen

   Josip - 2021-11-22

Koliko panela ima za taj novac?
GOR