Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.

Vodič za kupovinu kutne garniture!

Prije nego krenete u kupovinu kutne garniture potrebno je odrediti odgovarajuću dimenziju modela koji ćete moći prilagoditi svojem prostoru. Nakon što se odredili dimenzije koje vam odgovaraju možete krenuti u potragu za svojim modelom, uspoređivati cijene i materijale.

Zašto je odabir pravih dimenzija toliko važan?

Objašnjenje je prilično jednostavno! Zamislite da odaberete kutnu garnituru iz snova koju ste dugo čekali, ali nakon montaže shvatite da dimenzije dugo iščekivane kutne garniture ne odgovaraju vašem dnevnom boravku. Nakon toga pokušavate premjestiti ostatak namještaja, reorganizirati dnevni boravak, ali uviđate da ni s novim rasporedom prostor nije funkcionalan i naravno niste zadovoljni, već ljuti i pod stresom jer vam garnitura blokira prolaz. Jasno je da ćete htjeti vratiti naručenu kutnu garnituru, odabrati novi model, ali nažalost to ne ide brzo i morat ćete opet čekati još mjesec ili dva da konačno uredite svoj dnevni boravak.

Situacija br. 2! Kutnu garnituru ste uspješno unijeli i postavili u vaš dnevni boravak i svi su zadovoljni. Želite ju razvući i isprobati dodatan ležaj, ali ubrzo nakon toga shvaćate da u sobi nema dovoljno mjesta za to. Odlučite se da garnituru ipak nećete vratiti, ali ste svjesni činjenice da ste platili i kupili nešto što nećete moći koristiti.

Da bi izbjegli takve neugodne situacije potrebno je dobro izmjeriti prostor. Kada krenete s mjerenjem, uzmite u obzir apsolutno sve faktore uključujući i već postojeći namještaj u sobi, vrata, izlaz na balkon itd. Nakon postavljanja nove kutne garniture vaš dnevni boravak ne smije izgledati neuredno i skučeno.

Također je važno da se ugodno i nesmetano krećete po prostoriji. Preporučuje se da razmak između elemenata namještaja bude najmanje 80 cm, a ako imate mali dnevni boravak birajte manje modele kutnih garnitura. Danas je na tržištu dostupan velik broj funkcionalnih modela koji ne zauzimaju puno mjesta. Da biste uštedjeli dodatno na kvadratima u sobi umjesto garniture s trosjedom i foteljama odaberite kutni model garniture koji dodatno štedi prostor.

Nakon što ste uspješno odredili dimenzije, vrijeme je da odlučite trebate li kutnu garnituru na razvlačenje ili bez dodatnog ležaja. Imajte na umu da modeli na razvlačenje imaju prilično prostran i udoban krevet, a kada se u vašem domu zateknu prijatelji do dugo u noć, upravo ovakav model će vam biti od velike koristi.

Dakle možemo zaključiti da je prije kupovine kutne garniture potrebno obavezno izmjeriti prostor i nikada nemojte preskočiti ovaj ključan korak.

Cijene garnitura mogu jako varirati ovisno o odabranom materijalu.
A sada još nekoliko riječi o cijenama! Prije kupovine kutne garniture obratite pozornost na njezine karakteristike. Sadrži li model koji ste odabrali mehanizam za razvlačenje i spremnik za posteljinu? I ono najvažnije što najviše utječe na cijenu je tkanina, dakle kojom vrstom tkanine je garnitura tapecirana?

Zašto bismo na to trebali obratiti pažnju kada razmišljamo o cijenama? Zato što trošak tkanine za tapeciranje može predstavljati čak četvrtinu cijene kutne garniture i ovo je razlog zbog kojeg su mnogi kupci tijekom odabira garniture razočarani i ogorčeni cijenom. Ali nemojte prenagliti sa zaključcima! Više cijene su potpuno opravdane. Pogledajmo zašto.

Zamislite da ste kupili odličnu kutnu garnituru koja vam se jako sviđa, pristaje po dimenzijama i savršeno se uklapa u vaš dnevni boravak. No, odlučili ste uštedjeti pri odabiru tkanine i doslovno za nekoliko mjeseci tkanina više nije tako sjajna, boja nije ujednačena i na površini su se počele pojavljivati ​​prva oštećenja. Nakon drugog mjeseca korištenja pojavile su se još i manje rupice. Što učiniti? Odlučiti se opet za kupovinu nove garniture? Ili tapecirati postojeću? Obje opcije će vam iz novčanika izbiti, blago rečeno, popriličnu svotu novca.

Stoga vam savjetujemo da ne štedite na tkanini i na to gledate kao na dugoročnu investiciju koja će se u budućnosti itekako isplatiti.

Ako želite uštedjeti, potražite modele garnitura manje poznatih proizvođača

Što još morate znati o cijenama? Pogledajte npr. artikle različitih proizvođača koji su napravljeni od istih materijala i tkanina, čak se ni izgledom ne razlikuju, no u cijeni se osjetno razlikuju. Zašto? Brojni poznati brendovi napuhuju cijene na račun svojeg imena i prepoznatljivosti, stoga je naša preporuka da birate modele manje poznatih brendova i tako uštedite.

Kako biste dodatno uštedjeli novac također obratite pažnju na online kupovinu koja vas ne ograničava na lokaciju stanovanja. Drugim riječima, ako živite na periferiji grada ili u nekom manjem mjestu, možete kupiti veliku kutnu garnituru koju je teško pronaći u trgovini čak i u glavnom gradu. Web trgovine vrlo često imaju odlične rasprodaje i upravo tako možete doći do vrlo kvalitetnog namještaja po povoljnim cijenama, te ostvariti dvostruku štednju zahvaljujući sniženoj cijeni i uključenoj dostavi namještaja.

Ako uzmete u obzir sve gore navedene savjete možete postati vlasnikom cjenovno pristupačne kutne garniture koja će se isticati po kvaliteti, udobnosti i dugovječnosti. Najvažnije je da svojim novim komadom namještaja budete zadovoljni. Uživajte u kupovini i neka novi namještaj u vaš dom unese samo veselje i udobnost!


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANAKA

Tabure Kelim

   Ivana - 2022-04-14

Luksuzan , jednostavan i kvalitetan tabure tkanine velvet. Prodavač ljubazan i odlična podrška.

+ Tabure tkanine velvet, kvalitetan i jednostavno luksuzan. Može poslužiti i kao tapecirani stolić..

Stolić za dnevni boravak Cortina

   Ivan Slade - 2022-04-07

predivan stolić, jednostavna montaža, umjetničko djelo u dnevnom boravku, još je lijepši u prostoru nego na slikama

+ Predivan stolić, u živo lijepši nego na slikama

- nema

Krevet Monaco - 90x190 cm

   Jelena Milošević - 2022-04-06

Kvalitetan i čvrst krevet koji smo uspješno sastavili, jako smo zadovoljni.

Krevet Wenecja 160x200 cm

   TAMARA Vapnar - 2022-03-10

Tražimo braćni krevet..npr.ko Venecja..160 × 200 da ima kutiju za posteljinu..i da je u cijeni uključen madrac i podnice..koja cijema..kaj oreporučste nam..i provukli bi na dajners na 2 il 3 god...do 3000 kn..

Set za predsoblje Stella

   Petra - 2022-02-22

Odlicna suradnja. Komoda odgovara opisu. Sve super

+ Taman dimezija da ne zauzima puno prostora

- Nema nedostataka

Trosjed s ležajem Novelty 160 cm - dark grey

   jagodica k - 2022-01-23

Isporuka iznenađujuće brza, trosjed odličan!! Jako zadovoljni, preporuke proslijeđene prijateljima. Hvala vam!!

Dvosjed Neva 2

   Jasna - 2021-11-25

Jako zadovoljni kupovinom! Kauč izgleda solidnije od većine sličnih na našem tržištu. Promptan odgovor na upite, dostava u dogovorenom roku. Puno hvala ljubaznom osoblju i na stručnim savjetima pri odabiru tkanine.

+ potpuno odgovara slikama i opisu, čvrst okvir, tvrđa spužva, udoban za sjedenje, lako se pretvara u ležaj

- jastuci su udobni, ali su nešto manji od naslona za leđa

3D PCV panel Svijetli kamen

   Josip - 2021-11-22

Koliko panela ima za taj novac?
GOR