Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.

Pet najčešćih pogrešaka kod kupovine sjedećih garnitura

Kupovina sjedeće garniture je vrlo važan i odgovoran zadatak. Upravo je ovaj komad namještaja središte našeg dnevnog prostora. No, tu i tamo se dogodi da nakon kupovine kauča ili garniture njezin novi vlasnik počne osjećati nezadovoljstvo kupovinom. Široka ponuda sofa i garnitura na tržištu nas može zbuniti i navesti na kupovinu nefunkcionalnog i neodgovarajućeg komada namještaja.

Greška br.1 - pogrešne dimenzije

Prije kupovine obavezno obratite pažnju na dimenzije garniture i neka vas ne zaslijepi privlačan ili moderan izgled sofe jer kupnjom neodgovarajućeg artikla sigurno nećete biti zadovoljni. Stoga prije narudžbe omiljenog namještaja svakako izmjerite svoj prostor i provjerite koliko mjesta možete odvojiti za sofu ili garnituru.

Ako želite znati je li određeni model prikladan za vašu sobu, pokušajte vizualizirati kako će izgledati u vašem prostoru. Da biste to uspješno učinili jednostavno označite širinu i dužinu sofe na podu i probajte (postavljanjem kartonskih kutija na ovo mjesto) se kretati i prolaziti pored sofe dodijeljenog prostora.

Greška br.2 - kupovina neudobne garniture

Sofa ​​ne bi trebala biti samo idealnih dimenzija, već bi trebala biti i udobna za sve vaše ukućane. Visokim osobama savjetujemo da obrate pažnju na model s dubljim sjedištem koje pomaže udobnijem sjedenju. Ako ste nižeg rasta preporučljivo je kupiti nižu garnituru na koju ćete se lakše sjesti i ustati s nje.

Ako je ikako moguće, bolje je prethodno testirati kauč ili garnituru. Sjednite i lezite na nju te provjerite jesu li nasloni za ruke udobni za vaš rast, a također obratite pažnju i na mekoću sofe. I ne zaboravite da na garnituri ili kauču provedemo jako puno vremena.

Greška br.3 - odabir neprikladnog stila garniture

Garnitura ​​se mora uklopiti u unutrašnjost prostora i slagati se s ostatkom namještaja. Najbolje je pokušati nacrtati prostor u odgovarajućim programima ili aplikacijama da lakše vizualizirate sliku izgleda vašeg namještaja u prostoru.

Namještaj koji se ne uklapa u stil uređenja ostatka interijera često izaziva nelagodu i članovi obitelji brzo počinju razmišljati o njegovoj zamjeni.

Greška br.4 - pogrešan izbor tkanine ili boje

Jedna od najčešćih grešaka je krivi odabir tkanine za sofu. Svakako savjetujemo birati one vrste tkanina koje se neće zaprljati i najmanjim dodirom. Ako često sjedite na garnituri i zajedničko vrijeme s obitelji provodite udobno smješteni na sofi, preporučljivo je odabrati prilično gustu i jaku tkaninu za tapeciranje.

Pogrešna nijansa tkanine također može postati ozbiljan problem te vam stoga savjetujemo da uzorak tkanine usporedite s bojama i nijansama namještaja u vašem interijeru. Kupac se može naravno usredotočiti samo na svoj ukus, ali s praktične točke gledišta najbolja rješenja su u bež i sivoj neutralnoj nijansi.

Greška br.4 - garnitura lošije kvalitete

Kupci tijekom kupovine garniture često imaju dvojbe oko cijene jer žele što više uštedjeti, ali kupovina vrlo jeftinih i nekvalitetnih komada namještaja nije rješenje jer ćete takav namještaj morati mjenjati nakon kraćeg razdoblja. To naravno nije pravilo, ali je česta pojava.

Kvalitetna sofa dugoročno štedi vaš novac jer će vas duže služiti. Kupac mora obratiti pažnju na kvalitetu tkanine, materijala i montaže jer, ako ti čimbenici nisu ispunjeni garnitura se može deformirati za godinu ili dvije.

Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći u pravom odabiru i ne zaboravite da je promišljena kupovina najpametnija kupovina. Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć u odabiru garniture kontaktirajte prodajne savjetnike Svijetnamjestaja.hr.


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANAKA

Tabure Kelim

   Ivana - 2022-04-14

Luksuzan , jednostavan i kvalitetan tabure tkanine velvet. Prodavač ljubazan i odlična podrška.

+ Tabure tkanine velvet, kvalitetan i jednostavno luksuzan. Može poslužiti i kao tapecirani stolić..

Stolić za dnevni boravak Cortina

   Ivan Slade - 2022-04-07

predivan stolić, jednostavna montaža, umjetničko djelo u dnevnom boravku, još je lijepši u prostoru nego na slikama

+ Predivan stolić, u živo lijepši nego na slikama

- nema

Krevet Monaco - 90x190 cm

   Jelena Milošević - 2022-04-06

Kvalitetan i čvrst krevet koji smo uspješno sastavili, jako smo zadovoljni.

Krevet Wenecja 160x200 cm

   TAMARA Vapnar - 2022-03-10

Tražimo braćni krevet..npr.ko Venecja..160 × 200 da ima kutiju za posteljinu..i da je u cijeni uključen madrac i podnice..koja cijema..kaj oreporučste nam..i provukli bi na dajners na 2 il 3 god...do 3000 kn..

Set za predsoblje Stella

   Petra - 2022-02-22

Odlicna suradnja. Komoda odgovara opisu. Sve super

+ Taman dimezija da ne zauzima puno prostora

- Nema nedostataka

Trosjed s ležajem Novelty 160 cm - dark grey

   jagodica k - 2022-01-23

Isporuka iznenađujuće brza, trosjed odličan!! Jako zadovoljni, preporuke proslijeđene prijateljima. Hvala vam!!

Dvosjed Neva 2

   Jasna - 2021-11-25

Jako zadovoljni kupovinom! Kauč izgleda solidnije od većine sličnih na našem tržištu. Promptan odgovor na upite, dostava u dogovorenom roku. Puno hvala ljubaznom osoblju i na stručnim savjetima pri odabiru tkanine.

+ potpuno odgovara slikama i opisu, čvrst okvir, tvrđa spužva, udoban za sjedenje, lako se pretvara u ležaj

- jastuci su udobni, ali su nešto manji od naslona za leđa

3D PCV panel Svijetli kamen

   Josip - 2021-11-22

Koliko panela ima za taj novac?
GOR