Za bolje korisničko iskustvo i analizu posjeta stranice koristimo kolačiće. Za više informacija pritisnite ovdje.

Kutna garnitura ili kauč?

Proizvođači obično dijele sofe na kutne i linearne garniture. Čini se da je sve jasno, ali nije uvijek tako! Pokazalo se da svaki od ovih oblika ima svoje značajne karakteristike dizajna. Postoje mnoge izvedbe linearnih i kutnih garnitura, a u nastavku ćemo pokušati otkriti koja je opcija za vas najbolje rješenje.

Svojstva linearnih sofa

U pravilu je ova vrsta tapeciranog namještaja idealne veličine dok dubina sjedišta ovisi o mehanizmu koji se koristi za transformaciju sofe u krevet. Ovaj indikator može biti u rasponu od 70 do 120 cm. Takvi se modeli jednako dobro uklapaju u velike i male dnevne boravke te je moguće odabrati različite verzije sofa.

Karakteristike kutnih garnitura

Kod kutnih garnitura nije sve tako jednostavno. Na početku treba napomenuti da postoje dva različita oblika kutnih garnitura, a to su garniture u obliku slova L i slova U. Prva je opcija prikladnija za male, a druga za veće prostore.

Uz modularnu kutnu garnituru možete samostalno mjenjati njene elemente, a često takvi modeli uključuju i nastavak koji se može koristiti kao oslonac za noge ili kao stolić. Definitivno je model kutne garniture prikladniji za one koji se vole opustiti u ležećem položaju jer se dodatna prednost skriva u funkciji razvlačenja.

Obje verzije kutnih sofa mogu biti opremljene funkcionalnim udobnim naslonom i najčešće su dostupne u dvije izvedbe gdje naslon može biti podesiv ili s funkcijom potpunog transformiranja u ravan ležaj.

Kod obje verzije sofa možda je bolje razmotriti garniture bez naslona za ruke kako bi dobili dodatan prostor za sjedenje. Mnogi korisnici smatraju da takvi modeli vizualno izgledaju elegantnije i rasterećuju prostor. Svakako razmotrite ovu opciju ako imate veliku obitelj.

Kutne garniture mogu imati i police za pohranu koje se najčešće nalaze u naslonima za ruke, a služe kao praktičan prostor za odlaganje TV upravljača, čaša i drugih predmeta.

Mehanizmi za transformaciju sofe u krevet

Najvažniji čimbenik, uz dimenzije kreveta, je svakako mehanizam za transformaciju sofe u krevet koji utječe na veličini u širinu ležaja za spavanje.

Vrste sustava transformacije za kutne garniture:

  • Eurobook i sustav klik-klak za kompaktan ležaj za spavanje,
  • sustav 'roll –out' i delfin pruža prostrano mjesto za spavanje, gotovo savršeno ravno,
  • harmonika omogućuje ravan krevet, a veličina može znatno varirati - od vrlo malog do vrlo velikog kreveta.

Ne zaboravite - ako odaberete sofu s mehanizmom transformacije, mora imati dovoljno prostora za spavanje. Spremnik za odlaganje posteljine ovisi o mehanizmu koji sofa posjeduje, ali i o proizvođaču namještaja. Ova opcija svakako predstavlja bonus za svakog korisnika namještaja.

 

Modeli pogodni i za urede

Obje verzije sofe prikladne su i za uredski prostor, no važno je napomenuti da bi njihov dizajn trebao biti više u skladu sa službenim stilom. Za tapeciranje uredskih sofa se najčešće bira koža, eko koža ili antilop. Kod minimalističkog stila uređenja uredskog prostora radije birajte linearne sofe koje utječu na umjeren dojam u prostoru.

Dakle koju sofu odabrati?

  • Ako u dnevnom boravku imate dovoljno mjesta radije birajte modele poput kutnih garnitura jer su osjetno veće, udobnije i pružaju dodatan ležaj za spavanje.
  • Tražite neobično rješenje za vaš interijer?
  • Ljubitelj ste klasičnog stila? Linearna sofa je upravo ono što vam treba. Ističe se jednostavnošću , a ujedno možete odabrati apsolutno bilo koju tkaninu koja će biti stilski usklađena s ostatkom namještaja u vašem prostoru.
  • Trebate li često pomoćni ležaj u svom domu? Obratite pažnju na sofe s mehanizmom transformacije i osigurajte dovoljno mjesta u svom prostoru za korištenje takvog modela.

U ovom članku smo pokušali objasniti sve razlike između linearnih i kutnih sofa kako bismo vam pomogli pri odabiru, za vas najboljeg, modela. I ne zaboravite: namještaj ne bi trebao biti samo funkcionalan, prije svega vam se mora sviđati. Vjerujte svojoj intuiciji, našim savjetima i nikada nećete pogriješiti pri odabiru najboljeg modela sofe! Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć u odabiru garniture kontaktirajte prodajne savjetnike Svijetnamještaja.hr.


Imaš pitanje?

MIŠLJENJA STRANAKA

Tabure Kelim

   Ivana - 2022-04-14

Luksuzan , jednostavan i kvalitetan tabure tkanine velvet. Prodavač ljubazan i odlična podrška.

+ Tabure tkanine velvet, kvalitetan i jednostavno luksuzan. Može poslužiti i kao tapecirani stolić..

Stolić za dnevni boravak Cortina

   Ivan Slade - 2022-04-07

predivan stolić, jednostavna montaža, umjetničko djelo u dnevnom boravku, još je lijepši u prostoru nego na slikama

+ Predivan stolić, u živo lijepši nego na slikama

- nema

Krevet Monaco - 90x190 cm

   Jelena Milošević - 2022-04-06

Kvalitetan i čvrst krevet koji smo uspješno sastavili, jako smo zadovoljni.

Krevet Wenecja 160x200 cm

   TAMARA Vapnar - 2022-03-10

Tražimo braćni krevet..npr.ko Venecja..160 × 200 da ima kutiju za posteljinu..i da je u cijeni uključen madrac i podnice..koja cijema..kaj oreporučste nam..i provukli bi na dajners na 2 il 3 god...do 3000 kn..

Set za predsoblje Stella

   Petra - 2022-02-22

Odlicna suradnja. Komoda odgovara opisu. Sve super

+ Taman dimezija da ne zauzima puno prostora

- Nema nedostataka

Trosjed s ležajem Novelty 160 cm - dark grey

   jagodica k - 2022-01-23

Isporuka iznenađujuće brza, trosjed odličan!! Jako zadovoljni, preporuke proslijeđene prijateljima. Hvala vam!!

Dvosjed Neva 2

   Jasna - 2021-11-25

Jako zadovoljni kupovinom! Kauč izgleda solidnije od većine sličnih na našem tržištu. Promptan odgovor na upite, dostava u dogovorenom roku. Puno hvala ljubaznom osoblju i na stručnim savjetima pri odabiru tkanine.

+ potpuno odgovara slikama i opisu, čvrst okvir, tvrđa spužva, udoban za sjedenje, lako se pretvara u ležaj

- jastuci su udobni, ali su nešto manji od naslona za leđa

3D PCV panel Svijetli kamen

   Josip - 2021-11-22

Koliko panela ima za taj novac?
GOR